سیر خام بهتر است یا سیر ترشی؟

به گزارش وبلاگ پایگاه داده، سلامت خبرنگاران : فواید استفاده از سیر خام و سیر ترشی را در ادامه بخوانید.

سیر خام بهتر است یا سیر ترشی؟

سیر از خوراکی های بسیار مفید برای بدن است. سیر به 2 صورت سیر خام و سیر ترشی وجود دارد. هریک از انواع سیر مانند سایر مواد خوراکی هم خاصیت دارد و هم عوارض. در ادامه این مطلب به شما می گوییم که سیر خام بهتر است یا سیر ترشی؟

به گزارش وبلاگ پایگاه داده، سیر گیاه بومی هند است و اگر به صورت ناشتا مصرف بگردد مانند یک آنتی بیوتیک کاملا طبیعی عمل می نماید؛ اما چرا ناشتا؟ در این مطلب می خواهیم به همین سۆال پاسخ دهیم. لطفاً ما را همراهی کنید.

بدون شک راجع به خواص بی نظیر سیر زیاد شنیده اید. حتماً می دانید که قرن هاست از سیر به عنوان یک ماده غذایی درمانگر با خواص دارویی زیاد استفاده می کنند. سیر گیاه بومی هند است و اگر به صورت ناشتا مصرف بگردد مانند یک آنتی بیوتیک کاملا طبیعی عمل می نماید.

سیر را چرا ناشتا بخوریم؟

به خاطر اینکه صبح ها و به صورت ناشتا باکتری ها مقاومت کمتری دارند و سیر با سرعت بیشتری روی آن ها تأثیر می گذارد.

هزار و یک خاصیت سیر

وقتی که سیر را به صورت ناشتا میل می کنید در واقع بدنتان را سم زدایی نموده اید. با همین کار ساده تمامی انگل ها و کرم های موجود در روده را بیرون رانده و سدی در برابر بیماری هایی مانند دیابت، فشارخون بالا و برخی از سرطان ها ایجاد می کنید.

خوردن سیر به صورت ناشتا بعلاوه روی جریان خون نیز تأثیر بیشتری می گذارد. این ماده غذایی فشارخون را کاهش می دهد و باعث هضم راحت غذا می گردد.

نتایج پژوهشی که در سال 2001 اجرا شده است نشان می دهد افرادی که به طور مرتب سیر می خورند سه برابر کمتر از بقیه دچار سرماخوردگی می شوند.

سیر باعث بهبود عملکرد قلب، کبد و کیسه صفرا می گردد. برای مقابله با اسهال، مسائل عصبی، بی اشتهایی، استرس و آکنه نیز مفید است.

اگر می خواهید بیماری هایی مانند سل، سینه پهلو، سرماخوردگی، نقرس، برونشیت، برونشیت مزمن، احتقان ریوی، آسم، هموروئید (بواسیر)، یبوست، عفونت گوش و سیاه سرفه از شما و اطرافیانتان دور باشد سیر را دریابید.

خبر خوب اینکه نتایج پژوهش ها نشان می دهند افرادی که به طور مرتب و به میزان کافی سیر مصرف می کنند کمتر در معرض برخی از سرطان ها قرار می گیرند. به عقیده محققان سیر بعلاوه می تواند از بافت های کبد در برابر ترکیبات سمی محافظت کند.

سیر باعث افزایش قدرت باروری و کاهش قند خون شده و پیری را به تاخیر می اندازد. البته این ها تنها گوشه ای از خواص کم نظیر سیر بودند که به طور خلاصه اشاره شد.

روش مصرف درست برای بهره مندی هرچه بیشتر از خواص سیر

سیر دارای دو ترکیب مهم به نام های آلیسین و دی آلیل دی سولفید می باشد که خواص درمانی دارند. اگر هر روز صبح در حالت ناشتا به طور مرتب سیر مصرف کنید به طبیعی ترین شکل ممکن عمر طولانی همراه با سلامتی و تندرستی خواهید داشت. اگر از بوی آن خوشتان نمی آید و یا معده حساسی دارید می توانید از مکمل های غذایی سیر که به صورت قرص در داروخانه ها به فروش می رسد بهره ببرید.

باید بدانید که گذاشتن سیر روی دندانی که درد می نماید باعث تسکین آن می گردد.

شما می توانید از این گیاه استفاده موضعی نیز بکنید و آن را به صورت مرهم برای تسکین جای نیش برخی از حشرات موذی و یا برای خلاص شدن از شر زگیل بهره ببرید.

برای برطرف سرماخوردگی کافی است که یک عدد سیر پوست کنده را در آب گرم بجوشانید و با آن بخور دهید. مصرف آن نیز باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از سرماخوردگی می گردد.

اگر از روماتیسم رنج می برید سیر را داخل روغن زیتون له کنید و هر روز صبح آن را به منطقه ها دردناک بمالید.

اگر گوشتان دچار عفونت و ورم شده است سیر را له کنید و آب آن را صاف کنید. یک تا دو قطره از این آب را داخل گوشتان بچکانید.

برای فراموشی و مسائل حافظه یک کیلوگرم سیر را پوست کنده و ریزریز کنید. سپس آن ها را با آب 24 عدد لیموترش مخلوط نموده و داخل یک ظرف شیشه ای دربسته بریزید. اجازه دهید ترکیبتان به مدت 24 روز بماند تا خواص آن کاملا آزاد گردد. سپس هر روز به صورت ناشتا یک قاشق چای خوری از این ترکیب را بنوشید.

برای مقابله با سنگ کلیه دو قاشق غذاخوری سیر خردشده را در یک چهارم لیتر آب جوش به مدت 20 دقیقه بجوشانید. محلول را صاف کنید و یک فنجان صبح به صورت ناشتا و یک فنجان شب قبل از خواب میل کنید.

برای تسکین دردهای عادت ماهانه در پنج روز اول، یک تا 2 حبه سیر به صورت ناشتا میل کنید.

سیر حاوی چه موادی است؟

به طور خلاصه اما مفید می توان گفت که سیر سرشار از فولیک اسید، ویتامین C، کلسیم، آهن، منیزیم، پتاسیم و میزان کمی روی و ویتامین های B2، B1 و B33 است.

با فواید و خواص بی شمار سیر آشنا شوید

از سال های دور تا کنون از سیر برای تصفیه خون استفاده می شده است. سیر حاوی ترکیبات گوگرد است که سیستم ایمنی بدن را تحریک نموده و پتانسیل بالایی در نابودی تومورهای سرطانی دارد.

خوردن سیر مجاری تنفس و خون را پاک می نماید و با این کار از شدت و زحمت تنگ نفس کاسته و گاهی موجب درمان آن می گردد.

برخی از انواع سل ریوی را معالجه می نماید مخصوصا وقتی که با شیر ممزوج گردد، زیرا در این صورت اثر قابل توجهی در کشتن میکرب کوخ دارد (میکرب سل).

سیر پوست بدن را خوش رنگ و گونه را سرخ و روده ها را از عفونتها پاک می نماید به خصوص در اطفال، و با این خصوصیت سپری مقابل تیفوئید و دیفتری و مسکن سیاه سرفه و خروسک است.

مضرات سیر:

مادران شیرده در خوردن سیر زیاده روی نکنند زیرا سبب تغییر مزه شیر آنها شده و ممکن است نوزاد از خوردن شیر صرف نظر کند.

زیاده روی در مصرف سیر باعث سرگیجه، کاهش فشار خون، آلرژی (حساسیت)، و در موارد نادر منجر به خونریزی می گردد.

ظاهرا سیر تاثیری بر متابولیسم داروها ندارد، اما بیمارانی که از داروهای ضد انعقاد خون مثل آسپرین استفاده می کنند، باید در مصرف سیر احتیاط کنند، زیرا سیر مانع از انعقاد خون می گردد. از این رو افرادی که جراحی می کنند، باید 7 تا 100 روز پیش از جراحی از خوردن سیر خودداری کنند، زیرا زمان خونریزی را طولانی تر می نماید.

زنان آبستن یا شیرده بهتر است از سیر استفاده نکند .

سیر را به صورت قرص سیر،ترشی سیر،سیر سرخ شده و…استفاده می کنند.

برخی از افراد از روغن بدست آمده از سیر برای درمان عفونت های قارچی، زگیل ها و میخچه استفاده می کنند. هرچند تحقیقات علمی نشان می دهد که سیر می تواند قادر به درمان عفونت های قارچی از قبیل پای ورزشکاران می باشد، اما کارایی روغن سیر برروی زگیل ها و میخچه ثابت نشده است.

مصرف سیر در باردرای زمانیکه در مقادیر درست مصرف گردد، عموما بی خطر می باشد. سیر عموما زمانیکه در مقادیر درمانی مصرف می گردد، در دوران باردرای پر خطر می باشد.

زمانی که سیر بر روی پوست استفاده می گردد، عموما می تواند خطرناک باشد. سیر می تواند باعث آسیب تماشا پوست به شکل سوختگی گردد.

مصرف سیر خوراکی برای عموم مردم مطمئن و ایمن می باشد. سیر می تواند باعث بوی بد دهان، احساس سوزش در دهان و یا معده، سوزش معده، بادشکم، تهوع و استفراغ، بوی بد بدن و اسهال گردد. این عوارض جانبی عموما در مصرف سیر خام بیشتر می باشد. بعلاوه سیر می تواند خطر خونریزی را نیز افزایش دهد. آسم و سایر واکنش های آلرژیکی نیز در افرادی که سیر مصرف می کنند ممکن است.

بیماری هایی که سیر در آنها بی تاثیر است:

دیابت - به نظر نمی رسد که مصرف سیر تاثیری در درمان قند خون بالا داشته باشد.

درمان هیلوباکتر - هرچند در نتایج آزمایشگاهی مصرف سیر باعث کاهش این باکتری شده بود، ولی در عمل چنین چیزی مشاهده نشد.

کلسترول بالا - تحقیقات زیادی در رابطه با تاثیر سیر بر چربی خون، کلسترول خون و تری گلیسیرید اجرا شده است، با اینحال نتایج در این مورد مختلف است.

میزان و نحوه مصرف چگونه است؟

سیر ترشی مفید است و میزانی از خواص سیر را دارد اما مواد غذایی را تا می توانید به صورت تازه میل کنید.

سیر ترشی :

سیر وقتی به صورت ترشی در می آید، دست خوش تغییراتی خواهد شد که به حرارت محیط، سرکه، زمان نگه داری و… بستگی دارد، ولی در بیشتر موارد دارای خواصی شبیه به سیر است.

از نظر علمی، ترکیبات و مکانیسم اثر سیر تا حد زیادی پیچیده است و ترکیبات موجود در آن، زمانی که پوست حبه های سیر جدا نشده است، نسبت به وقتی که پوست کنده و خُرد می گردد کمی فرق دارد، یعنی به محض له شدن سیر و مجاورت با هوا تغییراتی در آن روی می دهد، چون مواد اصلی و موثر سیر نسبت به هوا و به ویژه حرارت حساس هستند. هر چه سیر بیشتر حرارت داده گردد، خواص آن کمتر می گردد. بنابراین اثر سیر در غذاهای پخته و سرخ شده به مراتب کمتر از سیر تازه است.

قرص سیر :

قرص سیر حاوی پودر سیر خشک شده است که برترین شکل دارویی آن است وخواص آن تا حدودی شبیه سیر تازه است و مواد موجود در آن نیز حاوی بیشتر موادی است که در سیر تازه وجود دارد. این قرص ها روکش دار هستند و بعد از خوردن، بوی سیر کمتر به مشام می رسد.

منبع: رکنا

به "سیر خام بهتر است یا سیر ترشی؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سیر خام بهتر است یا سیر ترشی؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید