سبزیجات مقوی و سالم را بشناسید

به گزارش وبلاگ پایگاه داده، سبزیجات یکی از گروه های غذایی ارزشمندی هستند که در این روزگار پراسترس خوردن آن ها بیش از پیش توصیه می گردد.

سبزیجات مقوی و سالم را بشناسید

متخصصان تغذیه توصیه می نمایند 2 تا 3 واحد از سبزیجات را در برنامه غذایی خود بگنجانید. با بعضی از سبزیجات مقوی و سالم در وبلاگ پایگاه داده آشنا شوید.

فلفل دلمه ای

در صورتی که نوع رنگی این سبزی به مصرف برسد بتاکاروتن فراوانی دریافت خواهد شد. بعلاوه فلفل دلمه ای منبع عالی ویتامین C است به طوری که با خوردن 100 گرم از آن 140 میلی گرم از این ویتامین دریافت خواهد شد.

پیاز

پیاز سرشار از کوئرستین ترکیبی در خانواده فلاونوییدهاست که خاصیت آنتی اکسیدانی دارد. بنابراین خوردن 3 تا 4 پیاز در هفته احتمال ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد و احتمال ابتلا به انواع سرطان ها به خصوص سرطان مثانه در سیگاری ها را به حداقل می رساند. خوردن یک پیاز میانه، 5 درصد از احتیاج روزانه به پتاسیم را تامین می نماید.

سیر

سیر، منبع پتاسیم است. به طوری که با خوردن 100 گرم از آن 620 میلی گرم از این ماده معدنی دریافت می شود پس فشارخون را پایین می آورد. علاوه بر این سیر منبع سلنیوم و روی است به همین علت به سیر خاصیت ضدباکتریایی و ضدویروسی را نسبت می دهند یعنی به تقویت سیستم دفاعی بدن یاری می نماید و به کسانی که مداوم به عفونت های قارچی، میکروبی و ویروسی مبتلا می شوند، توصیه می شود.

هویج

هویج فیبر بسیاری دارد پس افرادی که یبوست دارند باید آن را در برنامه غذایی روزانه شان بگنجانند. ماده مغذی دیگری که در هویج یافت می شود، بتاکاروتن است که البته میزانش بیش از میزان موجود در سایر مواد مغذی است یعنی حدود 5000 میکروگرم در هر 100 گرم هویج.

کلم قرمز

رنگ ارغوانی این سبزی به وجود لیکوپن برمی شود که خاصیت آنتی اکسیدانی قوی دارد و یک ماده مغذی ضد پیری است. البته کلم قرمز منبع مناسبی از پتاسیم نیز هست بنابراین کسانی که فشار خون بالایی دارند، بهتر است که آن را در رژیم روزانه خود قرار دهند.

گوجه فرنگی

این ماده غذایی منبع ویتامین C، بتاکاروتن و لیکوپن است، آنتی اکسیدان هایی قوی که از بروز سرطان، بیماری های قلبی و سکته جلوگیری می نمایند. پس اگر هدفتان داشتن سیستم دفاعی قوی است چه بهتر که گوجه فرنگی بیشتر بخورید.

خیار

خیار منبع ویتامین K و پتاسیم است. بنابراین کسانی که به خون ریزی های طولانی مدت دچار می شوند یا از فشار خون رنج می برند، بهتر است که آن را در برنامه غذایی خود بگنجانند.

قارچ

خوردن 5 عدد قارچ، 50 درصد از احتیاج روزانه بدن به مس را تامین می نماید. با مصرف 100 گرم از این سبزی، 320 میلی گرم پتاسیم مورد احتیاج بدن تامین خواهد شد بنابراین افراد مبتلا به فشارخون می توانند این سبزی را در برنامه غذایی خود بگنجانند.

کاهـو

بهتر است برای خوردن این سبزی برگ های سبزتر آن را انتخاب کنید. زیرا هم بتاکاروتن بیشتری دارد و هم سرشار از ویتامین K و اسیدفولیک است. بنابراین مصرف این سبزی یک عادت غذایی مناسب برای کسانی است که زمینه ابتلا به بیماری های قلبی دارند.

پیشنهاد مطالعه: مطلب با فواید و مضرات مصرف چای آشنا شوید را بخوانید.

منبع: پیام دلتا

به "سبزیجات مقوی و سالم را بشناسید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سبزیجات مقوی و سالم را بشناسید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید