طرز تهیه بامیه ترکی؛ چگونه بامیه سالم بپزیم؟
به گزارش وبلاگ پایگاه داده، بامیه ترکی به دلیل داشتن قند و چربی بالا و حرارت زیادی که برای طبخ آن استفاده می گردد از ارزش غذایی بالایی برخوردار نمی باشد، لذا در این مطلب قصد داریم شما را با نکاتی که منجر به سالم تر شدن آن می گردد آشنا سازیم.
قدمت شیرینی بامیه به دوران ناصرالدین شاه برمی گردد و علت پیدایش این شیرینی وسوسه انگیز، عدم وجود شیرینی هایی مثل خرما و کشمش در بعضی از شهرهای کشور بود که به دلیل شرایط آب و هوایی نامناسب کشت نمی شد و حمل و نقل آن نیز مسائل زیادی به همراه داشت.
بنابراین طبخ و مصرف شیرینی هایی مثل زولبیا، بامیه و گوشفیل در بعضی از شهرها رواج یافت. امروزه هم این شیرینی در ایران و بسیاری از کشورهای دیگر طبخ می گردد.
بامیه ترکی یکی از انواع آن است که روش تهیه آن بسیار شبیه بامیه ایرانی است با این تفاوت که در آن گلاب و زعفران استفاده نمی گردد. برای تهیه بامیه در شیرینی فروشی ها معمولا از روغن های نباتی و به صورت مکرر استفاده می گردد که برای سلامتی بسیار مضر است. بنابراین بهتر است این شیرینی در خانه طبخ گردد، از روغن کنجد برای سرخ کردن و از عسل در تهیه شربت آن استفاده گردد تا از سلامتی بیشتری برخوردار باشد.
در این مطلب قصد داریم شما را با طرز تهیه بامیه ترکی، نحوه نگهداری آن، و نکاتی مهم در استفاده از آن آشنا سازیم.
مواد لازم برای تهیه شربت بامیه ترکی
شکر | 2 پیمانه |
آب | 1 پیمانه |
آب لیمو ترش | 1/2 قاشق سوپخوری |
طرز تهیه شربت بامیه ترکی
- آب و شکر را در قابلمه بریزید و بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا به جوش آید و شکر کاملا در آب حل گردد.
- آبلیمو را به محلول آب و شکر اضافه نموده و اجازه دهید به مدت 10 دقیقه دیگر بجوشد، سپس شربت را از روی حرارت بردارید و در جایی قرار دهید تا ولرم بماند و خیلی سرد نگردد.
موادلازم برای تهیه خمیر بامیه ترکی
آرد | 1.5 پیمانه |
شکر | 1/2 قاشق سوپخوری |
آب | 1 پیمانه |
کره | 1 قاشق سوپخوری |
تخم مرغ | 2-3 عدد |
نشاسته | 1/2 قاشق سوپخوری |
آرد سمولینا | 1 قاشق سوپخوری |
نمک | 1/4 قاشق چایخوری |
طرز تهیه خمیر بامیه ترکی
- آب و کره را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا کره ذوب گردد.
- نمک، شکر و آرد را اضافه نموده و مرتب هم بزنید تا آرد گلوله نگردد.
- خمیر را به مدت 15 تا 20 دقیقه بر روی حرارت ملایم هم بزنید تا خمیر نسبتا سفتی به دست آید.
- خمیر را از روی حرارت برداشته و اجازه دهید تا سرد گردد، تا حدی که بتوانید با دست آن را ورز دهید.
- تخم مرغ اول را اضافه نموده و با دست هم بزنید. در ابتدا ممکن است خمیر شل به نظر آید ولی با هم زدن جمع می گردد، سپس تخم مرغ دوم را اضافه کنید.
- اگر خمیر سفت بود و قابلیت ماسوره زدن نداشت، تخم مرغ سوم را در یک ظرف جدا بشکنید و هم بزنید و کم کم به خمیر اضافه کنید، تا جایی که خمیر قابلیت ماسوره زدن پیدا کند.
- آرد سمولینا و نشاسته را به خمیر اضافه نموده و با دست ورز دهید تا خمیری نرم و لطیف به دست آید.
- درون یک قابلمه کوچک مقدار زیادی روغن بریزید، خمیر را در یک قیف ماسوره دار ریخته و درون روغن قیچی کنید. سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا بامیه ها سرخ شوند.
- وقتی روغن گرم شد و بامیه ها بالا آمدند مرتب هم بزنید تا به هم نچسبند و یکدست سرخ شوند.
- بامیه ها را به صورت داغ به شربت ولرم اضافه کنید، اجازه دهید 3 دقیقه در شربت بماند و سپس از شربت خارج کنید.
نکات تکمیلی تهیه بامیه ترکی
- استفاده از آرد سمولینا و نشاسته ذرت باعث تردی و ماندگاری بیشتر بامیه می گردد.
- هنگام بریدن بامیه با قیچی لبه های قیچی را چرب کنید تا خمیر به آن نچسبد.
- هنگام ریختن بامیه در شربت، دمای شربت باید ولرم رو به سرد باشد.
- تفاوت بامیه ترکی و ایرانی در این است که در بامیه ترکی برای پف کردن بیشتر، از تخم مرغ بیشتری استفاده می گردد. همچنین در شربت بامیه ترکی از گلاب و زعفران استفاده نمی گردد.
- برای هم زدن شربت از قاشق چوبی بهره ببرید نه قاشق فلزی.
- ماسوره ای که برای تهیه بامیه استفاده می گردد به ماسوره آچاری معروف است.
نحوه نگهداری مناسب بامیه
- بامیه را پس از طبخ در ظرف مناسب قرار داده و در جای سرد و خنک نگهداری کنید.
- بامیه را به مقدار کم درست کنید و در کوتاه مدت بهره ببرید، چون خیلی زود کیفیت و تازگی خود را از دست می دهد و باعث بیماری می گردد.
- بامیه را در معرض نور خورشید قرار ندهید و اگر مزه و بوی آن کمی هم تغییر کرد مورد استفاده قرار ندهید.
مضرات بامیه
- این شیرینی علی رغم خوشمزگی، از ارزش غذایی زیادی برخوردار نیست و بسیار پرکالری است. هر دانه بامیه 80 کالری دارد و 100 گرم از آن حاوی 450 کالری است. با مصرف زیاد بامیه در زمان کوتاهی مقدار زیادی قند و چربی وارد بدن می گردد، ولی جذب قند آن به علت دارا بودن چربی زیاد 2 الی 3 ساعت طول می کشد که برای سلامتی مضر است.
- کالری بالای بامیه، زمینه ساز چاقی در افراد است و باعث سیری زودرس و کاهش اشتها و در نتیجه کمبودهای تغذیه ای و ریزمغذی ها می گردد.
- خوردن این شیرینی به مقدار زیاد، باعث رفلاکس معده، ضعف و بی حالی، مسائل گوارشی، افزایش کلسترول، و مسائل کبد ی می گردد.
- افرادی که به بیماری قلبی، و دیابت مبتلا هستند باید جدا از خوردن این شیرینی خودداری نمایند.
پیشنهاد می گردد برای آموزش طرز تهیه زولبیا و بامیه خانگی به لینک زیر مراجعه کنید:
طرز تهیه زولبیا و بامیه خانگی |