لزوم نهادینه سازی نظام شایسته گزینی در نهادهای علمی

به گزارش وبلاگ پایگاه داده، وزیر علوم در یازدهمین جلسه شورای نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت علوم، تحقیقات و فناوری، بر لزوم نهادینه سازی نظام شایسته گزینی در نهادهای علمی تأکید کرد.

لزوم نهادینه سازی نظام شایسته گزینی در نهادهای علمی

به گزارش وبلاگ پایگاه داده، دکتر منصور غلامی در یازدهمین جلسه شورای نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت عتف با موضوع آنالیز الگوی سنجش شایستگی مدیران نهادهای علمی کشور ضمن تشکر از تدوین الگوی ارائه شده گفت: بعضی از شاخص ها مانند تجربه، حسن شهرت و تخصص در زمان انتخاب رؤسای نهادهای علمی مورد توجه قرار می گیرد ولی این الگو می تواند سنجش شایستگی مدیران نهادهای علمی را به صورت علمی اجرایی کند.

وی علاوه بر سنجش شایستگی مدیران نهادهای علمی در هنگام انتصاب، بر پیاده سازی فرایند شایسته گزینی در مدیریت های سطوح پایین تر نهادهای علمی تأکید کرد و گفت: رؤسای نهادهای علمی پیش از تصدی ریاست نهاد، ضروری است چندین مرحله از مدیریت های درون نهاد را طی نموده باشند.

همچنین در ابتدای این جلسه، دکتر سعدان زکایی رئیس مرکز نظارت و ارزیابی آموزش عالی با اشاره به اهمیت تدوین الگوی سنجش شایستگی مدیران نهادهای علمی اعم از دانشگاه ها، پژوهشگاه ها و پارک های علم و فنّاوری، هدف اصلی از سنجش شایستگی را تحقق نخبه گماری و شایسته سالاری در نظام مدیریت کشور و تدوین برنامه توسعه و رشد فردی مدیران معرفی کرد.

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، در سرانجام نشست، اصول سنجش شایستگی های مدیران نهادهای علمی به تصویب شورای نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت علوم، تحقیقات و فنّاوری رسید که به توضیح زیر می باشد:

1. در سنجش شایستگی مدیران نهادهای علمی پنج مؤلفه شخصیت فردی و ویژگی های حرفه ای، توانایی های مدیریتی، شایستگی رهبری، مهارت های ارتباطی و دانش مدیریتی مورد سنجش قرار می گیرند.

2. شاخص های سنجش هریک از مؤلفه های شایستگی، براساس نتایج حاصل از مطالعات بین المللی، تجربیات ملّی و بومی سازی آنها برای انواع نهادهای علمی (آموزشی، پژوهشی و فنّاوری) تعریف و با توجه به تفاوت مأموریت نهادهای مختلف علمی و نقش مدیر در هر نهاد، وزن هر یک از شاخص ها معین می گردد.

3. با توجه به هدف شایسته سالاری و نخبه گماری در نظام مدیریت علمی، حاصل سنجش شایستگی ها با رعایت شرایط اولیه تصدّی سِمَت های مدیریتی، مصوّب شورای عالی انقلاب فرهنگی در تاریخ 10/ 12/ 89‬ در انتخاب از میان نامزدهای مناسب در نهادهای علمی مورد استفاده قرار می گیرد.

4. برای سنجش شایستگی از روش های علمی و عملیاتی شامل: پرسشنامه، مصاحبه، مشاهده، آنالیز اسناد و سایر روش های مناسب استفاده می گردد و حاصل این سنجش، علاوه برکمک در نخبه گزینی، هدایت لازم را برای تدوین دوره های آموزش فردی و حرفه ای مستعدان مدیریت فراهم می آورد.

5. سنجش شایستگی در سطوح مختلف مدیریتی درنهادهای علمی امکان پذیر است و نهادها می توانند براساس الگوی مصوّب در مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت و انطباق آن برای حوزه های مدیریتی خود، ازآن برای انتخاب اصلح مدیران در سایر سطوح مدیریتی استفاده نمایند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "لزوم نهادینه سازی نظام شایسته گزینی در نهادهای علمی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "لزوم نهادینه سازی نظام شایسته گزینی در نهادهای علمی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید