معرفی غذاهایی با طعم اصیل لهستانی، عکس
به گزارش وبلاگ پایگاه داده، غذاهای لهستانی در دنیای آشپزی و شکم گردی مورد کم لطفی قرار گرفته اند. لهستان غذاهای منحصربه فردی ارائه می دهد که با ترک این سرزمین، کمتر نظیر آن را خواهید یافت. به همین دلیل، چشیدن این غذاها برای لهستانی هایی که در خارج از کشور زندگی می کنند به یک آرزو تبدیل شده و کسانی که به اندازه کافی در لهستان زندگی کرده و ذائقه آن ها با غذاهای محلی این کشور خو گرفته است، دل تنگشان خواهند شد.
غذاهای کشور لهستان سرشار از تنوع و طعم های متفاوت است. در این مقاله با 11 غذای این سرزمین که اصالت لهستانی دارند و به بهترین وجه معرف فرهنگ غذایی این کشور هستند، آشنا خواهیم شد.
پیروگی روسکیه
در بازدید از لهستان از خوردن خوشمزه ترین غذای این سرزمین غافل نشوید. به دنیای پیِروگی روسکیه (Pierogi ruskie) خوش آمدید. این غذای نیم دایره ای درواقع کوفته های خمیری حاوی پیاز و سیب زمینی هستند.
روی آن ها معمولاً پیاز، گوشت و کمی اشمیِتانا (smietana) یا خامه ترش می ریزند. اگر یک بار این غذا را امتحان کنید، هرگز طعم آن را فراموش نخواهید کرد.
در لهستان انواع بی شماری پیروگی حتی با طعم های شیرین وجود دارد اما لهستانی ها پیروگی روسکیه را بهترین و اصیل ترین نوع این غذا می دانند.
زاپیکانکا
زاپیکانکا (Zapiekanka) بیش از آن که یک غذا باشد، بیشتر یک شگفتی محسوب می گردد؛ بااین حال چه کسی می تواند زاپیکانکای مشهور را از قلم بیندازد؟
روی این قطعه نان نازک، قارچ و چندین مخلفات دیگر از قبیل پنیر و سبزیجات می گذارند تا به میان وعده مخصوص و راحت لهستانی ها تبدیل گردد. شما می توانید این غذا را در حال حرکت، در فستیوال یا به عنوان یک ناهار سبک نوش جان کنید.
باگت پنیر فرانسوی و پیتزای ایتالیایی شاید شبیه هم به نظر برسند و بتوانند جای یکدیگر را پر کنند اما برای لهستانی ها هیچ غذایی نمی تواند جایگزین زاپیکانکای موردعلاقه شان گردد.
گولبکی
گولُبکی (Gołąbki) یا دلمه کلم پیچ طعم خوشایند و عطر دل انگیزی دارد. این رول های کلم به راحتی خورده می شوند و با اولین لقمه عاشق آن خواهید شد.
این غذا انواع متفاوتی دارد اما معمولاً درون آن را با گوشت گاو و برنج پر می کنند و پس از قرار دادن در فر با سس گوجه فراوان و خیار میل می گردد.
نکته جالب اینکه گولبکی درواقع به معنای کبوتر کوچک است اما هیچ پرنده پخته ای در آن وجود ندارد.
بیگوس
بیگوس (Bigos) که گاهی به آن خورش شکارچی می گویند، غذای گوشتی اشتهاآوری است و نمونه شاخص یک غذای لهستانی محسوب می گردد.
این غذا را از گوشت خردشده تهیه می کنند و قبل از افزودن ترشی کلم یا زاوِرکراوت (sauerkraut) و رشته های کلم تازه، آن را به آرامی با آب جوش می پزند.
بیگوس را معمولاً به عنوان پیش غذا و در یک ظرف بزرگ سرو می کنند اما می توان آن را به عنوان یک غذای جداگانه و سیر کننده هم میل کرد.
گریلووانی اوسیپک
پنیردوستان عاشق این غذای خوشمزه و ناب خواهند شد. اوسیپِک (Oscypek) پنیری است که از شیر گوسفند تهیه می گردد و خوردن آن به صورت سرد یا پخته طعم دلنشینی دارد.
خاستگاه این فرآورده از کوهستان های لهستانی تاترا (Tatra) ریشه گرفته است. اگر اوسیپک را گریل کنند و به همراه زغال اخته در سس و کاهو یا گیاه شابانک سرو کنند، به آن گریلووانی اوسیپک (Grillowany oscypek) می گویند.
این غذا دارای نشان ثبت شده بازرگانی است. نام این پنیر از سال 2007 به عنوان یک برند حفاظت شده در اروپا شناخته می گردد.
استیک تاتار
استیک تاتار یا بیفستک تاتارسکی (Befsztyk tatarski) یا تاتار وُوُوی (Tatar wołowy) نمونه لهستانی استیک به شمار می آید که به سختی می توان مانند آن را در خارج از این کشور پیدا کرد.
این غذا در حقیقت گوشت خالص گاو است که به همراه ترشی خیار سرو می گردد. استیک تاتار را با نان لهستانی میل می کنند. برای بسیاری از لهستانی ها هیچ چیزی جای یک وعده استیک تاتار خوب در رستوران های محلی خیابان های ورشو را نمی گیرد.
کتلت اسخابووی
کتلت اسخابووی (kotlet schabowy) یا کتلت لهستانی بهترین غذای اصلی این کشور است. این غذا اساساً از تکه ای گوشت خالص (بدون استخوان) درست می گردد. برای تهیه این نوع کتلت، گوشت را در پودر سوخاری می غلتانند و سرخ می کنند.
درنهایت آن را با کلم، چغندر، سیب زمینی و سبزیجات دیگر سرو می کنند. این غذا به عنوان شام عروسی یا در مهمانی های خانوادگی سرتاسر کشور طبخ می گردد.
پیوند کتلت اسخابووی با این سرزمین، به رغم این که حتی ترکیبات لهستانی ندارد، به سال ها قبل باز می گردد. در رستوران های سنتی شهرهایی مثل بیدگوشچ (Bydgoszcz) و پوزنان (Poznań) می توانید در ازای مبلغی منصفانه، یک وعده کتلت اسخابووی خوشمزه نوش جان کنید.
گولونکا پیچونا
گولونکا (Golonka) یعنی گوشت و پیِچونا (pieczona) یعنی سرخ شده. این غذا را معمولاً برای مهمانی، گردهمایی های خانوادگی و ضیافت های بزرگ می پزند.
گولونکا پیچونا را با سیب زمینی، کلم، سبزیجات مختلف یا حتی به همراه بیگوس یا پنیر اُسیپِک سرو می کنند.
سوپ خودنیک
لهستان سوپ های فوق العاده خوشمزه ای دارد و خودنیک (Chłodnik) یکی از گوهرهای سلامتی در این سرزمین به شمار می رود. این غذا یک نوع سوپ سرد چغندر است که با اضافه کردن تخم مرغ و شوید تهیه می گردد.
معمولاً یک تخم مرغ آب پز را نصف می کنند و بر روی سوپ قرار می دهند. سوپ خودنیک از روی رنگ صورتی تیره آن قابل تشخیص است. این غذا در سرتاسر کشور یک پیش غذای معمولی به حساب می آید و با نان سرو می گردد.
سوپ ژورک
سوپ ژورک (Żurek) یکی دیگر از سوپ های غلیظ این سرزمین است. ژورک در حقیقت یک سوپ اسلاوی است که در کشورهای اروپای شرقی تهیه می گردد.
برای تهیه نمونه لهستانی این غذا از گندم سیاه، سوسیس لهستانی کیوباسا (kiełbasa) و ژامبون استفاده می کنند. ژورک وقتی درون رولی از یک نان بزرگ برشته سرو گردد، طعم خوبی خواهد داشت.
بارشچ چروونی
بارشچ چروونی (Barszcz czerwony) یا سوپ چغندر قرمز یکی دیگر از سوپ های بسیار خوش طعم لهستانی محسوب می گردد. این غذا نمایانگر فرهنگ غذایی سالم این کشور است.
بسیاری از لهستانی ها عاشق خوردن یک کاسه سوپ غلیظ بارشچ چروونی در روزهای سرد زمستانی هستند. آن ها این غذا را باکمی خامه ترش که روی آن قرار می دهند و نان دلخواهشان میل می کنند.
منبع: گردشبان