کوفته ریحان خوش عطر و خوشمزه را سه سوته بپز!
به گزارش وبلاگ پایگاه داده، کوفته ریحان یکی از انواع کوفته ها که یک غذای محبوب و شناخته شده، به شمار میرود. کوفته ریحان به سادگی و در کمترین زمان، تهیه می شود و شما می توانید آن را در یا قرار دهید. برای تهیه کوفته ریحان، به گوشت چرخ کرده، پیاز، ریحان تازه یا خشک و … نیاز دارید که بعد از آماده کزدن کوفته ها، باید آنها را در روغن سرخ کنید و در سس کوفته بپزید. در این شماره از در به آموزش طرز تهیه کوفته ریحان به همراه نکات مهم تهیه آن خواهیم پرداخت.
مواد لازم برای تهیه کوفته ریحون
مواد اولیه | مقدار مورد نیاز |
گوشت چرخ کرده | 400 گرم |
برنج | 100 گرم |
ریحان | 150 گرم |
آرد نخودچی | 2 قاشق غذاخوری |
پیاز | 1 عدد |
تخم مرغ | 1 عدد |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
نان و سبزی خوردن | برای سرو کوفته |
مواد لازم برای تهیه سس کوفته ریحان
مواد اولیه | مقدار مورد نیاز |
سیر | 2 حبه |
پیاز | 2 عدد |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار کافی |
روغن | به مقدار کافی |
زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه و استراحت کوفته ها: 45 دقیقه
مدت زمان مورد نیاز برای پخت کوفته ریحان: 15 دقیقه
مراحل طرز تهیه کوفته ریحان با سس مخصوص
استفاده از سبزی ریحان در طرز تهیه این نوع از کوفته باعث می شود که این غذا عطر و طعم متفاوت و بی نظیری پیدا کند.
مرحله اول: مواد اولیه را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه کوفته ریحان، برنج را با آب سرد چند بار بشوئید و آب آن را خالی کنید. سپس آن را در محلول آب ولرم و نمک بخیسانید.
یک دسته 150 گرمی ریحان را نیز باید تمیز کنید. برگ های زرد و پلاسیده و ساقه های ضخیم آن را جدا کنید. برگ های تازه ریحان را با آب به صورت کاملا تمیز بشوئید. سپس در آبکش قرار دهید و اجازه دهید تا آب اضافه از آن خارج شود. بعد از آنکه سبزی ها کاملا خشک شدند آن را با چاقو و به صورت ساطوری ریز خرد کنید. ریحان های ساطوری شده را برای مراحل بعد کنار بگذارید.
شما می توانید برای تهیه انواع برنج ایرانی و خارجی به صورت حضوری و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله دوم: برنج را بپزید
برنج ها را بعد از خیس خوردن آبکش کنید و آب آن را دور بریزید. یک قابلمه با سایز مناسب انتخاب کنید و برنج را داخل آن بریزید. سپس به برنج یک لیوان دسته دار فرانسوی آب اضافه کنید و آن را روی حرارت بگذارید. حرارت را زیاد کنید تا محتویات داخل قابلمه به جوش بیاید. بعد از آن صبر کنید تا برنج کاملا بپزد و آب آن کشیده شود.
مرحله سوم: پیاز و گوشت چرخ کرده را مخلوط کنید
در این مرحله از آماده کردن کوفته ریحان، مایه آن را آماده کنید. برای این کار یک ظرف مناسب و گود انتخاب کنید. یک عدد پیاز را پوست بگیرید و آن را بشویید. قسمت انتهایی پیاز را جدا نکنید تا موقع رنده کردن وا نرود و لایه های آن از هم جدا نشود. پیاز را با رنده، به صورت ریز رنده کنید. سپس با دست پیازهای رنده شده را فشار دهید تا آب آن جدا شود. آب پیاز را دور بریزید و تفاله آن را به یک ظرف مناسب انتقال دهید.
گوشت چرخ کرده را به پیاز اضافه کنید و گوشت و پیاز را به خوبی و برای چند دقیقه ورز دهید تا به طور یکدست ترکیب شوند.
شما می توانید گوشت چرخ کرده را به صورت حضوری و اینترنتی از طریق فروشگاه های خریداری کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کوفته سماق
مرحله چهارم: بقیه مواد کوفته ریحان را آماده کنید
برنج پخته شده، سبزی ریحان ساطوری شده، آرد نخودچی و نمک و فلفل سیاه را به مخلوط گوشت چرخ کرده و پیاز اضافه کنید. یک عدد تخم مرغ را نیز در ظرفی جداگانه بشکنید و وقتی از سالم بودن آن اطمینان حاصل کردید، آن را هم بزنید تا از لختگی خارج شود. سپس به کاسه ای که مواد کوفته را در آن ریخته اید، اضافه کنید. همه مواد را با دست به خوبی ورز دهید تا به طور یکدست مخلوط شوند. ورز دادن را تا چند دقیقه ادامه دهید.
شما می توانید برای تهیه آرد نخودچی، تخم مرغ، نمک و فلفل سیاه به صورت حضوری و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله پنجم: کوفته ریحان را استراحت دهید
در ادامه طرز تهیه کوفته ریحان ساده، به مقدار یک گردوی بزرگ از مایه کوفته بردارید و با دست آنها را شکل دهید. کوفته ها را به شکل گرد درست کنید. تا زمانی که تمام مایه کوفته تمام شود، این کار را ادامه دهید. کوفته ها را در یک ظرف مناسب بچینید و روی آن را سلفون بکشید. ظرف حاوی کوفته های ریحان را برای نیم ساعت در یخچال قرار دهید تا استراحت کند و منسجم تر شود.
مرحله ششم: کوفته ها را سرخ کنید
بعد از گذشت نیم ساعت به سراغ کوفته های درست شده با ریحان بروید و آنها را از یخچال بیرون بیاورید. یک تابه با سایز مناسب انتخاب کنید. مقدار لازم از روغن را داخل آن بریزید. تابه را روی حرارت قرار دهید و صبر کنید تا روغن داغ شود. سپس حرارت را روی حالت میانه بگذارید و کوفته ها را در آن بچینید تا سرخ شوند. کوفته ها را بچرخانید تا از همه سمت آن سرخ شوند. سپس آنها را از روغن بیرون بیاورید.
شما می توانید روغن را به صورت حضوری و اینترنتی از طریق فروشگاه های تهیه کنید.
مرحله هفتم: سس کوفته ریحان را آماده کنید
برای تهیه سس کوفته ریحون، ابتدا دو عدد پیاز را پوست بگیرید و بشوئید و سپس آنها را به صورت نگینی خرد کنید. دو حبه سیر را نیز بشوئید. سیرها را با رنده مخصوص، رنده کنید یا با سیر له کن پوره کنید.
در همان تابه ای که کوفته ها را در آن سرخ کردید، اقدام به درست کردن پیاز داغ کنید. اگر فکر می کنید روغن آن کم است، مقداری روغن اضافه کنید. پیازها را روی حرارت تفت دهید تا کاملا سبک و طلایی شوند. بعد از آن به سراغ سیر بروید. سیر را نیز اضافه کنید و روی حرارت ملایم کمی تفت دهید، فقط تا جایی که عطر آن بلند شود.
شما می توانید برای تهیه پیاز داغ آماده و سیر داغ آماده به صورت حضوری و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله هشتم: رب گوجه فرنگی و ادویه را اضافه کنید
به سیر و پیاز در حال تفت خوردن، 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی اضافه کنید. رب گوجه فرنگی را در روغن تفت دهید تا رنگش باز شود و از خامی دربیاید. سپس ادویه ها شامل نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را نیز اضافه کنید. ادویه ها را در گوشه ای از تابه و در روغن تفت دهید تا عطرشان بلند شود. سپس همه مواد را با هم مخلوط کنید.
شما می توانید برای تهیه رب گوجه فرنگی و زردچوبه به صورت حضوری و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله نهم: کوفته ریحان را بپزید
برای تهیه یک کوفته ریحان لذیذ و خوشمزه باید اجازه دهید تا کوفته ها در سس، به خوبی بپزند. ابتدا دو لیوان دسته دار آی، تابه افزوده و صبر کنید به جوش بیاید. سپس کوفته های سرخ شده را نیز به آن اضافه کرده و حرارت را کم کنید تا کوفته ها روی حرارت ملایم به خوبی بپزند و سس نیز غلیظ شود. در این مرحله یا درب تابه را کامل بردارید یا آن را به صورت نیمه باز قرار دهید.
کوفته ها را در حین پخت، چند باری بچرخانید یا با قاشق از سس روی آنها بریزید تا کاملا سس مخصوص کوفته به خوردشان برود.
مرحله نهایی: کوفته ها را سرو کنید
بعد از گذشت 15 دقیقه، کوفته ریحان شما آماده است. آن ها را در یک ظرف مناسب بکشید و به همراه سس مخصوص سرو کنید. این کوفته خوش عطر و بو را با نان و سبزی تازه میل کنید و از طعم متفاوتش لذت ببرید.
شما می توانید برای تهیه انواع نان به صورت حضوری و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کوفته روسی تفتلی
نکات مهم در طرز تهیه کوفته ریحان مجلسی
- حتما از سبزی ریحان تازه در تهیه این غذا استفاده کنید. اما اگر به هر علتی به سبزی تازه دسترسی ندارید از ریحان خشک استفاده کنید.
- در پنج دقیقه پایانی پخت می توانید مقداری چاشنی ترش مانند آبلیمو یا آبغوره اضافه کنید.
- این غذا معمولا با نان سرو می شود، به همین دلیل باید تا جای ممکن، سس آن غلیظ باشد؛ با این حال مقدار غلظت سس کوفته ریحان را به تناسب سلیقه و ذائقه خود می توانید کم یا زیاد کنید.
- اگر به استفاده از سیر تازه تمایلی ندارید، از مقداری پودر سیر در تهیه کوفته استفاده کنید.
- برای تهیه سس کوفته ریحون می توانید از مقداری گوجه پوره شده نیز استفاده کنید.
- چند برگ تازه ریحان را نگه دارید و برای تزئین نهایی غذا از آن استفاده کنید.
- بهتر است از ترکیب گوشت گوساله و گوشت گوسفندی در تهیه گوشت چرخ کرده استفاده کنید.
- حتما مایه کوفته را برای حداقل نیم ساعت در یخچال استراحت دهید. این کار کمک می کند مایه کوفته منسجم شود.
- کوفته ها را بیش از مقدار سرخ نکنید تا خشک و سفت نشوند. همچنین اگر کوفته ها را با حرارت بالا سرخ کنید، داخل آن خام باقی می ماند.
- آرد نخودچی را بهتر است به تدریج اضافه کنید. هرگاه که مایه کوفته به مقدار کافی سفت شد، افزودن آرد نخودچی را متوقف کنید.
- حتما آب پیاز را جدا کرده و فقط تفاله آن را به گوشت چرخ کرده اضافه کنیدتا کوفته وا نرود و از هم باز نشود (علت وا رفتن کوفته و راه های جلوگیری از وا رفتن کوفته).
فوت و فن های خوشمزه شدت کوفته قلقلی با ریحان
چرا کوفته ریحون سفت می شود؟
- گوشت چرخ کرده چربی ندارد یا چربی خیلی کمی دارد.
- مقدار آرد اضافه شده به مایه کوفته بیش از مقدار لازم است.
چرا کوفته ریحان هنگام پخت وا می رود؟
وا رفتن کوفته به دلایل زیر رخ می دهد:
- آب پیاز را به طور کامل جدا نکرده اید.
- مایه کوفته را کم ورز دادید.
- مایه کوفته، شل و مقدار آرد آن کم است.
- هنگام پختن کوفته ریحان ها درب تابه را بسته اید.
- مایه کوفته را به مقدار کافی در یخچال استراحت نداده اید.
جشنواره زمستانه جایزه باران
در جشنواره جایزه باران ، با خرید هر 300 هزار تومان از کل فاکتور و خرید هر 100 هزار تومان از برندهای حامی جشنواره، 1 امتیاز کسب کرده و در قرعه کشی روزانه، یک دستگاه پژو 207 شرکت داده خواهید شد. این جشنواره از 1 دی ماه به مدت 3 ماه (30 اسفندماه) برگزار خواهد شد. قرعه کشی هر روز، بر اساس خرید روز قبل، انجام می شود و لایو قرعه کشی، هر روز ساعت 17 از اینستاگرام (okcs.ir@) پخش خواهد شد.
برندهای حامی جشنواره:
دلستر، نوین زعفران، فامیلا، ساحل کنار، کلییر، لوکس، داو، پریل، پرسیل، شاوما، تاژ، هراز، شف هو، مای لیدی، رعنا، بهروز، مزمز، نستله، عقاب، نادی، دنت، رامک، باراکا، اوه.
منبع: افق کوروش